Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ελλάδα, χώρα του φωτός!

του Στέφανου Γαβριλάκη


19 χρόνια μετά από τη μεγαλειώδη εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision με την ανεπανάληπτη Καίτη Γαρμπή, η οποία κατάγεται από το Αιγάλεω Αττικής, η Ελλάδα εκπροσωπείται φέτος από την Κύπρια Ελευθερία Ελευθερίου.  Ας θυμηθούμε, όμως, εκείνη τη χρονιά, που ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης ήταν πολύ χαμηλός και οι Έλληνες πήγαν με χαμηλές φιλοδοξίες.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

του Στέφανου Γαβριλάκη

Ένας μήνας μας έμεινε ακόμα για τη μεγαλύτερη διοργάνωση τραγουδιού της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου: ο λόγος για τη Eurovision. Οι προετοιμασίες έχουν κιόλας αρχίσει και γίνονται πυρετωδώς . Οι ετοιμασίες θα κορυφωθούν απο την επόμενη εβδομαδα, καθώς θα εισέρχονται στο Bacu Crystal Hall όλες οι φετινές συμμετοχές για τις πρόβες τους

ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κότα γέννησε κοτόπουλο χωρίς αυγό !!!

Τού Εύρου Χριστοδούλου και του Ρωμανού Στυλιανού


Μια κότα στη Σρι Λάνκα γέννησε ένα κοτόπουλο χωρίς αυγό!!! Σύμφωνα με το BBC το κοτόπουλο γεννήθηκε υγιές και πλήρως σχηματισμένο, όμως η κότα πέθανε από τα εσωτερικά τραύματα κατά τη γέννα. Όπως υποστηρίζουν οι κτηνίατροι, το γονιμοποιημένο ωάριο μέσα σε 21 ημέρες αναπτύχθηκε σε ένα κανονικό κοτόπουλο.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Παλιά Λεμεσός


της Ζωής Αποστολίδη, Γ4

Μερικές φωτογραφίες από την εκδρομή του Φωτογραφικού ομίλου Β', στην παλιά Λεμεσό :)




 





Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αστεροειδής πέρασε από τη Γη

Του Εύρου Χριστοδούλου και του Ρωμανού Στυλιανού

Διαβάσαμε ότι την περασμένη Κυριακή ένας αστεροειδής με μήκος 45 μέτρων πλησίασε αρκετά τον πλανήτη μας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διαστημικός βράχος, με το όνομα 2012 EG5 πλησίασε τη Γη σε απόσταση 230.000 χιλιομέτρων και σε περίπτωση που έπεφτε, θα προκαλούσε έκρηξη, ανάλογη με εκείνη ενός ατομικού όπλου.  Οι επιστήμονες είπαν ότι την τελευταία φορά που έπεσε αστεροειδής ήταν πριν 65.000.000 χρόνια και εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.

Άραγε τι θα συνέβαινε αν έπεφτε στις μέρες μας...? Μάλλον θα ήμασταν νεκροί...


Πηγή:http://www.tsantiri.gr/kosmos/asteroidis-perase-xista-apo-ti-gi.html