Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Του Εύρου Χριστοδούλου, Β8 και του Ρωμανού Στυλιανού, Β9



H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μία από τις ιστορικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Αγγλίας. Η έδρα της είναι το Ολντ Τράφορντ, στην πόλη του Μάντσεστερ. Έχει κατακτήσει 19 φορές το  Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, 11 φορές το  Κύπελλο Αγγλία και 3 φορές το  Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες της χαρακτηρίζονται και ως Κόκκινοι Διάβολοι.

Είναι από τις πλέον δημοφιλείς ποδοσφαιρικές ομάδες, με συλλόγους φίλων σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Πέραν από τις πολλές αθλητικές επιτυχίες, μεγάλη συμπάθεια προς την ομάδα έφερε και το αεροπορικό δυστύχημα του Δεκεμβρίου του 1958 στο Μόναχο, όταν σκοτώθηκαν οκτώ ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ήταν μια φουρνιά ταλαντούχων παικτών (μέσος όρος ηλικίας  24 χρονών), που ήταν γνωστοί ως ‘Οι Μπέμπηδες του Μπάσμπι‘.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ιδρύθηκε το 1878 από εργάτες της εταιρίας σιδηροδρόμων του Λανκασάιρ και του Γιοκσάιρ, Carriage and Wagon Works, οι οποίοι πήραν την άδεια από τους εργοδότες τους να δημιουργήσουν μια ποδοσφαιρική ομάδα. Το πρώτο όνομα της ομάδας ήταν Newton Heath L&YR. Η έδρα της πρώτης αυτής ομάδας ήταν το γήπεδο North Road στο Νιούτον Χιθ.


 


Πλήρες όνομα
Manchester United Football Club                         
Έτος ίδρυσης
1878
(
ως Newton Heath LYR FC)
Έδρα
Χωρητικότητα
76.212 θέσεις
Πρόεδρος
Προπονητής
Κατηγορία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.