Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αγώνες πείνας - Άγγελοι


Αγώνες πείνας /The Hunger Games
Συγγραφέας: Suzanne Collins
Κατηγορία: Φαντασία
Βαθμολογία : 4.5*

Η ιστορία διαδραματίζεται στο έθνος Πάνεμ, το οποίο αποτελείται από την κυρίαρχο πόλη, την Κάπιτολ που περιβάλλεται από 12 απομακρυσμένες Επαρχίες. Μετά από πόλεμο, η Πάνεμ αναδύθηκε μέσα από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε λεγόταν Βόρεια Αμερική. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της, αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ, για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.
Νικητής μπορεί να είναι μόνο ένας: ο μοναδικός επιζών.

Πρωταγωνίστρια η 16χρονη Κάτνις, της οποίας η αδελφή επιλέγεται να συμμετάσχει τους αγώνες, όμως η Κάτνις εθελοντικά παίρνει την θέση της. Ωστόσο η απόφαση της δε διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως για την Κάτνις ο αγώνας για επιβίωση είναι πρόκληση, είναι σαν δεύτερη φύση. Στους αγώνες υπάρχει ένας κανόνας: να νικήσεις ή να πεθάνεις.

Επίσης κυκλοφορούν το 2ο και 3ο μέρος της σειράς: Catching Fire, Mockingjay

Τα συγκεκριμένα βιβλία έχουν λάβει πολύ καλές κριτικές από σημαντικούς συγγραφείς, όπως ο Stephen King και η Stephenie Meyer. Έχουν πάρει τις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις παγκοσμίως και οι οπαδοί τους συνεχώς πληθύνονται.
Αγωνία, σασπένς, λίγη δόση ρομαντισμού και αρκετή περιπέτεια σε καθηλώνουν στην καρέκλα μέχρι να τελειώσεις το διάβασμα. Οι λάτρεις της δράσης σίγουρα θα το βρουν φανταστικό!
Μήπως σας θυμίζει καθόλου τον μύθο με τον λαβύρινθο του Μινώταυρου; Η συγγραφέας εμπνεύστηκε από αυτόν τον αρχαίο ελληνικό μύθο!


Συγγραφέας: Lauren Kate
Κατηγορία: επιστημονική φαντασία – ρομαντισμός
Βαθμολογία: 5*

Μερικοί άγγελοι είναι προορισμένοι να πέσουν..

Μετά από μια μυστηριώδη φωτιά, η 17χρονη Λους στέλνεται από τους γονείς της σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα που φροντίζει για τη βελτίωση της συμπεριφοράς των νέων. Εκεί η Λους γνωρίζει τον Ντάνιελ. Μόλις τον βλέπει νιώθει μια φοβερή έλξη γι αυτόν, κάτι που δεν έχει ξανανιώσει ποτέ. Ωστόσο είναι σίγουρη ότι το έχει αισθανθεί ξανά και μάλιστα για αυτό το συγκεκριμένο αγόρι. Όμως αυτό δεν είναι καθόλου. Χωρίς να το καταλάβει, βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Δεν έχει ιδέα για τον κόσμο που συνυπάρχει παράλληλα με τον δικό της. Κι αυτό θα το μάθει με το χειρότερο τρόπο.. 

Το 1ο μέρος κυκλοφορεί στα ελληνικά, ενώ το 2ο (Torment) κυκλοφορεί στα αγγλικά από τις 30 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να γίνει τετραλογία.

Ένα καταπληκτικό βιβλίο με μπόλικη ένταση και αγωνία. Ρομαντικό και συγκλονιστικά μυστηριώδες, ιδανικό για τους ρομαντικούς και όχι μόνο! Μια ιστορία απαγορευμένης αγάπης, μια μάχη πεσμένων αγγέλων, μυστηριώδη συμβάντα, σκιές από το πουθενά, όλα σε ένα λαχταριστό μείγμα φαντασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.