Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ανακαλύφθηκαν 18 νέοι πλανήτες

 Του Ρωμανού Στυλιανού και του Εύρου Χριστοδούλου

 Μία ομάδα αστρονόμων από τη Νέα Υόρκη υποστηρίζουν πως κατάφεραν να ανακαλύψουν 18 νέους πλανήτες.
Όλοι μαζί οι πλανήτες έχουν φτάσει τους 700. Οι επιστήμονες τους κατατάσσουν σε μια νέα κατηγορία, σε αυτήν των λεγόμενων γιγάντων αερίου, με μέγεθος ανάλογο με αυτό του Δία.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο στην Χαβάη αλλά και αστρονομικά όργανα.
Η μελέτη τους ήταν εστιασμένη στα άστρα τύπου Α, τα οποία είναι άστρα με μάζα τουλάχιστον 1,5 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Ήλιου.
Συνολικά, 300 τέτοια άστρα εντοπίστηκαν και έτσι ξεκίνησαν την παρατήρηση για να εντοπίσουν πλανήτες που μπορεί να κινούνταν γύρω τους, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν 18 νέους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται τέτοιοι πλανήτες. Τον τελευταίο καιρό έχουν ανακαλυφθεί αρκετοί από αυτούς, που κινούνται σε πολύ κοντινή απόσταση.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα δώσει νέα στοιχεία για την αποκρυπτογράφηση της δημιουργίας και εξέλιξης των πλανητών.

 Φανταστείτε πόσοι ακόμη πλανήτες υπάρχουν?
Πηγή:sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.