Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Κίνδυνοι που κρύβονται στις καθημερινές μας συνήθειες

 Tού Εύρου Χριστοδούλου και τιυ Ρωμανού Στυλιανού

Ξέρετε ότι πολλές από τις καθημερινές μας κινήσεις κρύβουν κινδύνους για την υγεία μας;
Μπορείτε να αναγνωρίσετε τους κινδύνους;
Ξέρετε πώς να προφυλάξετε την υγεία σας;

Διαβάστε πιο κάτω για πέντε φορείς μικροοργανισμών που απειλούν την υγεία του ανθρώπου:




1. Άπλυτα φρούτα και λαχανικά
H υγρασία στα σημεία διατήρησης των φρούτων και των λαχανικών σε σούπερ μάρκετ  αποτελεί ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Γι’ αυτό πρέπει να ξεπλένονται καλύτερα και να διατηρούνται στεγνά προτού καταναλωθούν.


2. Η αντλία σαπουνιού στις δημόσιες τουαλέτες
Χρησιμοποιείτε την αντλία του σαπουνιού αμέσως, αφού έχετε αγγίξει μερικά από τα πιο μολυσματικά σημεία της τουαλέτας  την πόρτα, το καζανάκι, τον σύρτη ή το κλειδί; Σκεφτείτε πόσοι μικροοργανισμοί έχουν συσσωρευτεί από τους προηγούμενους χρήστες...


3. Τα κουμπιά του ασανσέρ
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι έβηξαν ή φταρνίστηκαν πάνω στο χέρι τους ή χρησιμοποίησαν την τουαλέτα πριν πατήσουν το κουμπί του ασανσέρ;


4. Το πληκτρολόγιο του ATM
Είναι ο παράδεισος των μικροβίων. Η καλύτερη γραμμή άμυνας; Χρησιμοποιήστε το αδρανές χέρι σας (αν είστε δεξιόχειρας, χρησιμοποιήστε το αριστερό, και το αντίστροφο), για να πατήσετε τα πλήκτρα.

5. Τα κουμπιά του φούρνου μικροκυμάτων στο γραφείο
Πολλές εταιρείες παρέχουν στους εργαζομένους τους έναν κοινόχρηστο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταίνουν το μεσημεριανό τους φαγητό.Και γι’ αυτό, οι κοινόχρηστοι φούρνοι μικροκυμάτων συνήθως καταλήγουν να είναι μετά από λίγο καιρό καλυμμένοι από ένα παχύ, αντιαισθητικό στρώμα λίπους και μουτζούρας.

Τώρα που το μάθετε προσέχετε... Να πλένετε τα χέρια σας συχνά και προσεκτικά, και, όταν είναι δυνατόν, να χρησιμοποιείτε αντισηπτικό.


Πηγή:
http://sigmalive.com/news/scitech/442069

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.