Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει ο καθένας για την Πυγμαχία...

του Νικόλα Δρουσιώτη

Γνωρίζετε ότι...
  • Ένα από τα αγαπημένα αθλήματα των αρχαίων Ελλήνων ήταν η πυγμαχία;
  • Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που καθιέρωσαν την πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
  • Ο πρώτος γνωστός πρωταθλητής σε παγκόσμια κλίμακα ήταν ο Άγγλος Τζων Μπράουτον ;

Διαβάστε πιο κάτω μερικούς βασικούς κανόνες της πυγμαχίας:

Στην πυγμαχία υπάρχουν κανόνες αυστηροί όπως π.χ.
  1. Δε δικαούσαι να κάνεις άλματα, αλλά δικαιούσαι να κινείσαι "χορεύοντας". Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό είναι πολύ κοπιαστικό. 
  2. Δε δικαούσαι να γαντζώνεις τον αντίπαλό σου, παρά μόνο να βάζεις και τα δύο σου χέρια στους ώμους του. Κι αυτό, προσέξτε, γιατί συνήθως δε σου βγαίνει σε καλό ... υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σε χτυπήσει ο άλλος στο πρόσωπο (και συγκεκριμένα  να φας γροθιά στο στόμα!!!!). Μπορείς, όμως, όταν αισθανθείς μεγάλη κούραση, αν βεβαίως τα καταφέρεις, να γαντζώσεις τον αντίπαλό σου σε όποιο σημείο θέλεις για μερικά δευτερόλεπτα, για να "παγώσεις" τον αγώνα και να ξεκουραστείς. Αν όμως ξεπεράσεις το χρόνο που δικαιούσαι, θα σε διακόψει ο διαιτητής, για να συνεχιστεί ο αγώνας.
  3. Απαιτείται να φοράς προστατευτικό κάλυμα για την πάνω γνάθο (οδοντοστοιχία), το οποίο είναι φτιαγμένο από ειδικό πλαστικό υλικό, για να μην το νιώθεις. Προσέξτε, όμως, προτού το φορέσετε, πρέπει να το βάλετε σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια 1 δευτερόλεπτο σε κρύο νερό, για να μπορέσετε να το εφαρμόσετε καλά, αν δε θέλετε να μείνετε χωρίς δόντια από την πρώτη φορά που θα ανεβείτε στο ριγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.