Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ EUROVISION

των Εμίλιας Χριστοδουλίδου και Στέφανου Γαβριλάκη

Η σημαντικότερη ώρα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision 2012 έφτασε, καθώς απόψε θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός, προκειμένου να αναδειχθεί το τραγούδι που θα  εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού.
Τέσσερα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν τέσσεραμ διαφορετικά καλλιτεχνικά σχήματα θα διαγωνιστούν στον αποψινό τελικό, διεκδικώντας τις ψήφους τόσο του τηλεοπτικού κοινού, όσο και αυτές της κριτικής επιτροπής.
Οι συνθέσεις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της 33ης συμμετοχής της χώρας μας στην ιστορία του πανευρωπαϊκού αυτού θεσμού, είναι οι εξής (σύμφωνα με τη σειρά εμφάνισής τους στον τελικό):
1. «Baby I’m Yours»
Μουσική: Ηλίας Πανταζόπουλος, Franc
Στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης
Ερμηνεία: Dora

2. «Killer Bee»
Μουσική: Χρήστος Δάντης
Στίχοι: Λεωνίδας Χατζάρας
Ερμηνεία: Cassiopeia

3. «No Parking»
Μουσική και στίχοι: George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας
Ερμηνεία: Velvet Fire

4. «Aphrodisiac»
Μουσική: Δημήτρης Στάσσος
Στίχοι: Mikaela Stenstrom, Dajana Loof
Ερμηνεία: Ελευθερία Ελευθερίου

Παρουσιαστές του Ελληνικού Τελικού 2012 είναι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Φραντζεσκάκης, ενώ η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο εμπορικό κέντρο River West, στη δυτική πλευρά της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήραμε, "η τηλεοπτική μετάδοση του show θα ξεκινήσει στις 22:00 και η προβολή του θα γίνει από την ΕΤ1 και από το δορυφορικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης (για τους τηλεθεατές εκτός Ελλάδας)".
Στη βραδιά θα παρευρεθούν αρκετοί καλεσμένοι, οι οποίοι και θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους. Τρεις εκπρόσωποι χωρών από τον φετινό διαγωνισμό θα παρουσιάσουν ζωντανά τις συμμετοχές τους. Πρόκειται για την Ήβη Αδάμου από την Κύπρο, την Sofi Marinova από τη Βουλγαρία και την Anggun από τη Γαλλία. Τη διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2011, Λούκας Γιώρκας, ενώ θα εμφανιστούν επίσης και οι Γιώργος Σαμπάνης και Χρήστος Π.
Πώς θα βγει το τελικό αποτέλεσμα; με συμψηφισμό των βαθμών της κριτικής επιτροπής και της τηλεψηφοφορίας, σε ποσοστό 50%.
Όπως διαβάσαμε, "τα μέλη του OGAE Greece και οι eurofans εύχονται ολόψυχα σε όλους τους διαγωνιζόμενους καλή επιτυχία, με την υπόσχεση να σταθούμε στο πλευρό της συμμετοχής που θα ταξιδέψει τον ερχόμενο Μάιο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με τη συνέπεια και την αφοσίωση που μας χαρακτηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια των περασμένων ετών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.