Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Rhythm And Poetry...


Του Μάριου Αντώρκα, Β΄6

Η rap μουσική είναι αφροαμερικανικό μουσικό είδος που άρχισε να αναγνωρίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Έχει της ρίζες της στην αφρικάνικη μουσική την οποία είδαν φέρει οι Αφρικάνοι με τη βίαιη δουλεία και μετακίνησή τους στην Αμερική τους προηγούμενους αιώνες.
Η rap μουσική ονομάστηκε έτσι απο το αγγλικό ακρώνυμιο r.a.p. (δηλαδή Rhythm And Potery). Πρόκειται για είδος που δίνει έμφαση στις ρίμες (στίχους) και στο περιεχόμενο τους και η μουσική θυμίζει την καθημερινή ζωή και έκφραση. Οι στίχοι δεν τραγουδιούνται αλλά απαγγέλλονται με ιδιαίτερο ρυθμικό τρόπο, ενώ η μουσική είναι βγαλμένη μέσα από τον τρόπο ζωής τους και τη ζωή στους δρόμους.
Πολλοί καλιτέχνες καυτηριάζουν και απλώνονται σε πολιτικά θέματα και σε θέματα ανατρεπτικά. Ο κόσμος ξεκίνησε να εκφράζεται με αυτή τη μουσική εξαιτίας της περιθωριοποίησης των μαύρων και το ρατσισμό που υφίστανται ....


Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%B1%CF%80_%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.