Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Εγινε και τοιχογραφία ο Λάνς Άρμστρονγκ!!!!

Του Δημήτρη Μαντζούρα Β΄6








΄








'Έτσι θα θυμάται πλέον ο κόσμος τον άλλοτε θρύλο της ποδηλασίας!

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από δρόμο στο Λος Άντζελες. Το συγκεκριμένο street art εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο και απεικονίζει τον Λάνς Άρμστρονγκ.

Ο θόρυβος και οι συζητήσεις από την συνέντευξη-παραδοχή του Λάνς Άρμστρονγκ, ότι ήταν ντοπέ σε όλους τους τίτλους που κατέκτησε, δεν έχει κοπάσει ακόμα.

Και μερικές φορές δεν χρειάζονται μεγάλες αναλύσεις για να εξηγήσεις κάποια πράγματα. Χρειάζεται απλά φαντασία.


Διαμαρτυρίες από τον ΟΗΕ για ποινή θανάτου σε ανήλικο Ιρανό

Του Λουκά Σοφοκλέους και του Αντρέα Μπάντα Β3

Η Καταδίκη στην Γενεύη της Ελβετίας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του philenews στις 23 Ιανουαριού 2013 διαβάσαμε ότι: «Στην Γενεύη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι συγκλονίστηκε για την καταδίκη του Ιρανού Αλί Ναντερί (21 ετών) για δολοφονία μιας γυναίκας όταν ήταν ανήλικος (17 ετών) και εκτελέστηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαριού 2013. Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση ανηλίκου εγκληματία στο Ιράν από τον Σεπτέμβριο του 2011!»

Δεν σας ακούγεται απίστευτο αλλά και τραγικό αυτό το γεγονός;

Επίσης διαβάσαμε ότι: «οι Ιρανικές Αρχές φαίνεται ότι προσπάθησαν να αποφύγουν τέτοιες περιπτώσεις, αναγνώρισε η εκπρόσωπος η οποία είπε πως η ιρανική κυβέρνηση πρέπει να πάψει να εκτελεί ανήλικους.»

Συμφωνείτε ή όχι με αυτό;

«Η Ύπατη Αρμοστεία δήλωσε επίσης την ανησυχία της για την τύχη πέντε Ιρανών την καταδίκη των οποίων στην εσχάτη των ποινών επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και οι οποίοι κινδυνεύουν να εκτελεστούν άμεσα.» Πρόκειται για τους Μοχαμάντ Αλί Αμουρί, Σαγιέντ Τζαμπέρ Αλμποσοκά, Σαγιέντ Μοχτάρ Αμποσοκά, Χασέμ Σαμπέν Αμπουρί και Χαντ Ρασιντί.

Ακολούθως αξίζει να σημειωθεί ότι: «Πάνω από 400 ήταν αυτοί που εκτελέστηκαν στο Ιραν 2012!» Γι΄αυτό η Ύπατη Αρμοστεία απαίτησε από την ιρανική κυβέρνηση: «Να περιορίστουν οι καταδίκες στην εσχάτη των ποινών και να σεβαστεί τα διεθνή πρότυπα όσον αφορά τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.»

Εμείς συμφωνούμε με τον ΟΗΕ. Εσείς τι πιστεύετε για το θέμα αυτό;

Φήμες θέλουν τον JUSTIN να καπνίζει marijuana !!

της ΡΑΦΑΕΛΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Β΄5

Τα blogs τρελάθηκαν και οι Beliebers αναστατώθηκαν.

Eίναι αλήθεια όλα αυτά ;

Το tmz δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν τον Justin να καπνίζει μαριχουάνα. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό δεν ειναι αλήθεια!!


3 ροφήματα για αποτοξίνωση

ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΓΑΜΒΡΟΥΔΙΟΥ
Τρία αποτοξινωτικά ροφήματα μπορούν να σε επαναφέρουν σε τάξη μετά τις μέρες των γιορτών! 

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα I love style τα εξής χρήσιμα για την υγεία μας, τα οποία και σχολιάζουμε:
.1. Νερό με λεμόνι
Πίνοντας νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού (κρύο ή χλιαρό), το σώμα απαλλάσσεται από τις τοξίνες και η πέψη ευνοείται.  Γι'αυτό ξεκινάμε  την μέρα μας με 1 ποτήρι νερό με λεμόνι...
2. Νερό καρύδας
Το νερό καρύδας περιέχει περισσότερες βιταμίνες και τη διπλάσια ποσότητα καλίου σε σχέση με τη μπανάνα, το οποίο και παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία της καρδιάς, των επιπέδων ινσουλίνης και της λειτουργίας των μυών.  
Καλύτερα το απόγευμα να παίρνουμε  1 ποτήρι νερό καρύδας παρά ένα χυμό με συντηρητικά...
3. Χυμός Καρότο
Πέραν των βιταμινών C και A, o χυμός καρότου περιέχει καροτίνη που με την αντιοξειδωτική της δράση, επιδιορθώνει τα κουρασμένα κύτταρα
Αυτό το χυμό είναι πιο καλύτερα να τον πάρουμε τη νύχτα πριν πάμε για ύπνο, γιατί θα είμαστε πιο ξεκούραστοι το πρωί που θα ξυπνήσουμε λόγω των βιταμινών που περιέχει ..............

Ένα ολόκληρο τετραήμερο.... μόνο?

Της Ζέρβα Ιωάννας και της Κκεσέ Τατιάνας                                                                                    

Μετά από τέσσερις μέρες ξεκούρασης και ηρεμίας επιστρέφουμε δριμύτεροι στα θρανία μας. Φυσικά και δεν ήταν αρκετό για εμάς τους μαθητές, εφόσον θέλαμε κι΄αλλες μέρες χαλάρωσης.
Αυτές τις τέσσερις μέρες παρατηρήσαμε πως έγιναν αλλαγές στο σχολείο μας, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του κόκκινου χώματος  στο γήπεδο μας από γκρίζο χώμα που λερώνει λιγότερο. Ήταν κάτι το απρόσμενο που πάντα ζητούσαμε και δεν πιστεύαμε πως θα είχε ανταπόκριση.
Ωστόσο αυτές τις μέρες το σχολείο δεν παρέμεινε κλειστό. Οι καθηγητές συνεδρίασαν για τους τελικούς βαθμούς του τετραμήνου και, όπως πληροφορηθήκαμε, παρακολούθησαν διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια. Επίσης κάποιοι από τους μαθητές έκαναν συνεχώς πρόβες για το θεατρικό του σχολείου ενώ κάποιοι άλλοι έρχονταν στο σχολείο για επιπλέον μαθήματα. Ίσως γι΄αυτούς οι συγκεκριμένες μέρες να μην ήταν και τόσο ξεκούραστες και χαλαρωτικές..... όχι πως για μας ήτανε!!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

H πρώτη εκκλησία για… άθεους στο Λονδίνο!

Του Λουκά Σοφοκλέους και του Αντρέα Μπάντα Β3

Απίστευτο γεγονός στο Λονδίνο!

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Islington Gazette και όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του sigmalive στις 8/1/2013 : «Στο Άισλινγκτον του Λονδίνου για πρώτη φορά εγκαινιάστηκε εκκλησία για άθεους πιστούς! Ο ναός αυτός είναι του Αγίου Παύλου όπου θα γίνονται τελετές στην αθεϊστική εκδοχή όπως οι γάμοι και οι κηδείες.»

Δεν σας φαίνεται παράξενο και πρωτάκουστο για το Λονδίνο αυτό το γεγονός;

«Οι άθεοι-πιστοί θα μαζεύονται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.»

Μήπως αυτό είναι έθιμο των άθεων;

«Ακόμη, κάθε φορά θα υπάρχει και ένας διαφορετικός κεντρικός ομιλητής που θα μιλά για ένα θέμα, ενώ θα φιλοξενούνται μουσικά σχήματα, αλλά και κωμικοί οι οποιοί θα παρωδούν τον χριστιανικό μονοθεϊσμό.»

Εκτός από τελετές θα γίνονται και «χριστιανικές μουσικές παραστάσεις»;


Ευχές για το 2013

του Αντρέα Καττίδη, Β5

Καλή χρονία και καλό νεό έτος!

Τα χριστούγενα ήταν υπέροχα. Μας ξεκούρασαν και μας ανανέωσαν για τη συνέχεια. Ελπίζω η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη, χωρίς οικονομική κρίση και ανέργους. Όλοι να έχουν μια δουλειά κι ένα εισόδημα για να μπορούν να ζουν τις οικογένειές τους.
Εύχομαι επίσης να είναι καλύτερη η οικονομία της Κύπρου, αφού μέχρι το 2015 θα βγει το φυσικό αέριο, έτσι ελπίζω να είναι καλύτερα τα πράγματα για τον τόπο μας. Ελπίζω να πέσει και η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και της θέρμανσης με το κρύο που έχει αρχίσει!

ΕΣΠΑΣΕ ΡΕΚΟΡ Ο ΜΕΣΙ !!!!

 Του Δημήτρη Μαντζούρα Β ΄6

Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε για τέταρτη σερί φορά τη "Χρυσή Μπάλα" και έγινε ο πρώτος παίκτης που το καταφέρνει αυτό κερδίζοντας τους Αντρές Ινιέστα και Κριστιάνο Ρονάλντο. Με τη βράβευση αυτή ξεπέρασε τους Κρόιφ, Φαν Μπάστεν και Πλατινί.




Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, δικαίως, αφού ο 62χρονος τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας οδήγησε την ομάδα του στη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το περασμένο καιλοκαίρι. Βραβεύτηκαν επίσης ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο εκκεντρικός Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος αρνήθηκε να παρευρεθεί !!


 
Ως η καλύτερη εντεκάδα της χρονιάς ψηφίστηκαν οι εξής παίκτες : Κασίγιας, Άλβες, Ράμος, Πικέ, Μαρσέλο, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Ινιέστα, Μέσι, Φαλκάο, Ρονάλντο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η εντεκάδα αποτελείται από 5 παίκτες της Μπαρτσελόνα, 5 παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και ένα της Ατλέτικο Μαδρίτης (Φαλκάο). Καί οι 11 παίκτες αγωνίζονται στο Ισπανικό Πρωτάθλημα !!!



Ευχές για καλή χρονιά και ευτυχισμένο νέο έτος

Της Ιωάννας Ζέρβα

Καλή χρονιά σε όλους σας και ευτυχισμένο το νέο έτος!!!

Η δημοσιογραφική ομάδα του λυκείου μας σας εύχεται χρόνια πολλά με υγεία, χαρά και ευτυχία. Με την καινούργια χρονιά ελπίζουμε οι στόχοι και τα όνειρά σας να πραγματοποιηθούν και να περάσετε ένα δημιουργικό και εποικοδομιτικό έτος, γεμάτο επιτυχίες και χαρούμενες δραστηριότητες.

Το 2013 ίσως είναι για όλους μας το έτος που θα μας βοηθήσει να διορθώσουμε λάθη,να επανορθώσουμε και να δούμε την ζωή πιο θετικά με περισσότερη ελπίδα και να σβήσουμε κάθε τι που μας στεναχώρησε ή μας δυσκόλεψε η χρονιά που μας πέρασε.

Σας προτείνω μια αλάνθαστη μέθοδο η οποία θα σας βοηθήσει να δείτε με πιο αισιόδοξη ματιά το 2013. Να ξυπνάτε πάντα με χαμόγελο στα χείλη και να είστε ευγνώμονες για τα πιο απλά πράγματα που έχουμε στην ζωή αναλογιζόμενοι πως τις φετινές γιορτές κάποιοι συνάνθρωποι μας δεν είχαν ούτε τα απαραίτητα για να γιορτάσουν τα χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου έτους. Άλλοι πάλι υποδέχτηκαν το νέο έτος χιλιόμετρα μακρυά απο τους συγγενείς και φίλους τους εξ'ανάγκης και άλλοι πέρασαν τις γιορτές τους ολομόναχοι χωρίς να έχουν κανέναν να τους πει έστω καλή χρονιά!! Όλα αυτά λοιπόν που για μας είναι κάτι το συνηθισμένο για κάποιους άλλους είναι ίσως ακατόρθωτα. Γι'αυτό, ας αυξήσουμε όσο μπορούμε τις εθελοντικές μας εργασίες και να αξιοποιήσουμε καθε λεπτό του νέου έτους για οτιδήποτε μικρό η μεγάλο που μας κάνει χαρούμενους.

Ακόμα, ένα απο τα πιο σημαντικά πράγματα είναι το μήνυμα της αγάπης και της αισιοδοξίας που  μπορούμε να προσφέρουμε αυτή την εποχή της κρίσης χωρίς να μας κοστίσει το παραμικρό. Δύο λόγια αγάπης μπορούν να κάνουν ευτυχισμένους πολλούς ανθρώπους. Έτσι ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας και να κάνουμε μια νέα αρχή που θα μας χαρίσει πολλές νίκες και χαρές.