Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εκδρομή με το Δημοσιογραφικό Όμιλο

της Μαριάννας Βράκα

       Στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη, ο Δημοσιογραφικός Όμιλος του σχολείου μας πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική εκδρομή με υπεύθυνες τις καθηγήτριες κα Βαλεντίνα Σαλτέ και κα Τατιάνα Πετρίδου. Ο σκοπός της εκδρομής μας ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη διαδικασία της συνέντευξης και να ενημερωθούν καλύτερα για τα διάφορα πολιτιστικά κέντρα που διαθέτει η πόλη μας.
       Γι’ αυτό τον λόγο περάσαμε πρώτα από την περιοχή του Παλαιού Κάστρου, όπου κάναμε μια στάση για την επίτευξη του πρώτου στόχου μας. Έτσι με θέμα τα κατασκευαστικά έργα που ξεκίνησαν από πέρυσι και συνεχίζονται μέχρι φέτος στους δρόμους μας, αρχίσαμε την αποστολή μας, χωρισμένοι σε ζευγάρια των δύο. Οι ερωτήσεις μας ποικίλλαν, ωστόσο δεν είχαν κανένα βαθμό δυσκολίας, αφού σκοπός μας ήταν να πλησιάσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τους απλούς πολίτες και να ακούσουμε τις δικές τους φωνές. Έτσι, επικεντρωθήκαμε κυρίως στις συνέπειες των έργων αυτών στις ζωές τους. Οι απαντήσεις που πήραμε λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενες. Ως γνωστόν, τα έργα αυτά είναι πολύ χρήσιμα για όλους, αφού πολλοί δρόμοι είναι αυτοί που χρειάζονται επιδιόρθωση, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δημιουργούν και προβλήματα. Για παράδειγμα, αρκετοί δρόμοι κλείνονται με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να συνεχίζουν με τα πόδια ως τη δουλειά ή το σπίτι τους, κάτι πολύ άβολο όταν ειδικά οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν. Βέβαια, το μεγαλύτερο αντίκτυπο γι’ αυτούς είναι η έλλειψη πελατείας εξαιτίας του ίδιου λόγου. Η περιοχή του Κάστρου που μέχρι πέρυσι ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για εξόδους, φέτος έχει καταντήσει ερημική και αυτό εξαιτίας των έργων αυτών . . .
       Όσο αφορά το δεύτερο σκέλος του στόχου μας, η επόμενη επίσκεψή μας ήταν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, όπου είδαμε από κοντά αρκετά έργα με πλούσιο περιεχόμενο και ποικίλλα χρώματα και σχήματα. Άλλα έργα ήταν ακριβείς απομιμήσεις της πραγματικότητας κι άλλα πιο ελεύθερα, όλα με τη δικιά τους άποψη. Οι πίνακες διέφεραν τόσο μεταξύ τους, ακόμα κι αν ανήκαν στον ίδιο θεματικό κύκλο. Προσωπογραφίες, πορτρέτα, νεκρές φύσεις και τοπία, όλα μέσα σε μια γλυκιά αρμονία χρωμάτων, όπου πρωταγωνιστεί η πρωτοτυπία και η αυθεντικότητα, αλλά συγχρόνως και η ελληνική άποψη και παράδοση που τα κάνει να ξεχωρίζουν από οποιαδήποτε άλλα του είδους τους. Οι εντυπώσεις που μας δημιούργησαν ήταν όλες θετικές, ακόμα κι αν κάποια έργα δεν μας εξέφρασαν όσο άλλα. Είναι σίγουρο ότι όλα αξίζουν να βρίσκονται εκεί.
        Όπως καταλαβαίνετε ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για εμάς, μια εμπειρία που δεν θα αποκτούσαμε ποτέ αν δεν μας παρότρυναν οι καθηγήτριές μας. Παρόλο που αυτά που κάναμε δεν ήταν και πολλά, φύγαμε γεμάτοι καινούργιες γνώσεις και βιώματα από μια εκδρομή που μας παρείχε και διασκέδαση μέσα σ’ όλα τα άλλα, αφού όση ώρα μας είχε απομείνει την εκμεταλλεύτηκε ο καθένας μας όπως ο ίδιος ήθελε στην περιοχή του Εναερίου, με τις πολλές καφετέριες αλλά και τα καταστήματά της.

Τέλος, αξίζει επίσης να πούμε πως η εκδρομή μας πραγματοποιήθηκε με λεωφορεία της γραμμής, που όσο κι αν δεν το πιστεύετε ήταν πολύ εξυπηρετικά και εντελώς δωρεάν, αφού (για όσους δεν το ξέρουν) οι μαθητές δεν πληρώνουν!!!

Γι' αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα:
Χρησιμοποιήστε τα λεωφορεία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.