Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Νέα Έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Γαλλία

Του Λουκά Σοφοκλέους και του Αντρέα Μπάντα Β3


Τα πορίσματα μιας έρευνας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο δημοσίευσε πρόσφατα η ιστοσελίδα του sigmalive. Συγκεκριμένα στις 5/03/2013 διαβάσαμε ότι: "η Υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Μαρισόλ Τουρέν ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ενώ εκατοντάδες πολίτες της Γαλλίας προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα." 

Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο και η Νέα Έρευνα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Υπουργός Υγείας της Γαλλίας αμφισβητεί την αξία του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Δήλωσε μάλιστα τα εξής:

"Ζήτησα από τις υπηρεσίες μου να μου αναφέρουν ακριβώς για τι προϊόν πρόκειται", ανέφερε στο France Info, καθώς είναι αναγκαία μια αξιολόγηση της συσκευής αυτής για τα οφέλη ή τους κινδύνους της".

Πώς όμως προέκυψε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Το προϊόν αυτό αναπτύχθηκε μετά την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους ως εναλλακτική λύση στο κλασικό τσιγάρο. Όμως, κανένας δεν είναι σίγουρος εάν και αυτό το τσιγάρο δεν προκαλεί προβλήματα στη υγεία.

Οι Ουσίες του Τσιγάρου

Στην πραγματικότητα το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια μικρή συσκευή που αποτελείται από: φιαλίδια με υγρά αναπλήρωσης με προπυλενογλυκόλη, γλυκερίνη, διάφορα αρώματα και ενδεχομένως νικοτίνη. Η συσκευή περιέχει επίσης ένα ατμοποιητή και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Η Afssaps αναφέρει ότι: "Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν ποσότητες νικοτίνης, μικρότερες ή μεγαλύτερες, που ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ανεπιθύμητες συνέπειες".

Εάν πιστέψουμε τους κατασκευαστές του ηλεκτρονικού τσιγάρου μισό εκατομμύριο άνθρωποι το χρησιμοποιούν σήμερα στη Γαλλία.

Ποιες πιστεύετε είναι οι απόψεις των γιατρών για το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Όπως διαβάσαμε, ένας πνευμονολόγος, ο Μπερτράν Ντοτσενμπέργκ, που δουλεύει στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ, δήλωσε ότι:"Θα άφηνε έναν καπνιστή να κάνει αυτό που θέλει αλλά με το τσιγάρο διατρέχει 50% πιθανότητες να πεθάνει. Όσον αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο οι πιθανότητες να πεθάνει είναι λιγότερες."

Κι εμείς σας ρωτάμε: Εμπιστεύεστε την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, όσοι θέλετε να κόψετε το κάπνισμα ή μήπως όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.