Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το Τελευταίο Δέντρο του Τσουνάμι γίνεται Μνημείο στο Τόκιο!


Του Λουκά Σοφοκλέους και του Αντρέα Μπάντα Β3 

Ανάμνηση από το φοβερό Τσουνάμι πού έπληξε την Ιαπωνία πριν από δύο χρόνια

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του philenews στις 13/03/2013 διαβάσαμε ότι: "Μετατρέπεται σε μνημείο το τελευταίο δέντρο που επέζησε από θαύμα μετά την καταστροφή από το φοβερό τσουνάμι στην περιοχή Ιουάτε στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2011."

Περίεργο δεν σας φαίνεται αυτό το γεγονός; Φανταστείτε ότι σε αυτό το δάσος υπήρχαν περισσότερα από 70.000 δέντρα και ότι σώθηκε μόνο αυτό το πεύκο!!!!
Το πεύκο αυτό κατάφερε να παραμείνει όρθιο ανάμεσα στα κατεστραμμένα δέντρα, σιγά σιγά όπως κτυπήθηκε κι αυτό από την αυξανόμενη μόλυνση στην περιοχή.

Γι΄αυτό στις Αρχές της Ιαπωνίας αποφασίστηκε η δημιουργία ενός μεταλλικού καλουπιού το οποίο θα διατηρεί τον κορμό και τα κλαδιά του πεύκου. Έτσι θα παραμείνει ως ενθύμιο σε όσους κατοικούσαν σε αυτήν την περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.