Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η μόδα του Harlem Shake...και στα σχολεία!!!


Της Τατιάνας Κκεσέ και της Ιωάννας Ζέρβα

Harlem Shake, ο νέος χορός που εξαπλώνεται μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο!
Αυτός ο πασίγνωστος καινούργιος χορός αποτελείται από πολλά άτομα ντυμένα με έναν ιδιαίτερο και ιδιόμορφο τρόπο.

 Πώς όμως χορεύεται το Harlem Shake;
Στην αρχή στέκεται κάποιος μέσα στην μέση πολλών ατόμων και χορεύει παράξενα σε σημείο που αν γινόταν στην πραγματικότητα θα τραβούσε την προσοχή όλων όσοι βρίσκονταν γύρω του. Αντιθέτως εκείνοι που τον περιτριγυρίζουν σκόπιμα υποκρίνονται πως δεν τον προσέχουν και πως δεν συμβαίνει τίποτα το αφύσικο.
Στο δεύτερο μέρος του χορού εμφανίζεται ξαφνικά μια τρελή ομάδα από πολλούς ανθρώπους που είναι ντυμένοι εξωφρενικά και χορεύουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Κάποιοι χορεύουν στο έδαφος και κάποιοι ο ένας πάνω στον άλλο με διαφορετικές και πρωτότυπες κινήσεις.

Η μόδα αυτή έφτασε και στα σχολεία, όπως και στο δικό μας, όπου με άδεια της διεύθυνσης όλοι οι μαθητές του σχολείου στις 26.2 το δεύτερο διάλειμμα οργάνωσαν το συμβάν αυτό. Ήμασταν μάλιστα πολύ προσεκτικοί, κόσμιοι, και δεν έγινε απολύτως τίποτα που να προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις. Γι αυτό εξάλλου και η διεύθυνση του σχολείου αποδέκτηκε το αίτημά μας να χορέψουμε στους ρυθμούς του Harlem Shake.  Εμείς απλώς απολαύσαμε το χορό μας και βιντεοσκοπήσαμε το συμβάν. Το video αυτό αναρτήθηκε και στο youtube...
Όμως, μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας  που απαγορεύει την δραστηριότητα αυτή στα σχολεία, το video αφαιρέθηκε. Παρόλα αυτά για όσους δεν γνωρίζουν την μόδα αυτή το παρακάτω video είναι αντίστοιχο με το δικό μας και πραγματοποιήθηκε από μαθητές του Λυκείου Λατσιών στην Λευκωσία.
    http://www.youtube.com/watch?v=MAfwsl_R4jg

Ελπίζουμε το Υπουργείο να καταλάβει ότι ο χορός αυτός είναι ακίνδυνος, προσφέρει ψυχαγωγία και χαρά, αναμνήσεις σε όλους μας, αρκεί βέβαια κι εμείς να μην ξεπερνούμε τα όρια του αυτοσεβασμού και τους σεβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.