Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ… Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ…..;

ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΛΙΣΣΑΙΟΥ


Κάποια από τα συνήθη ερωτήματα όσον αφορά τον κατάλληλο σύντροφο:

  • Ποιος είναι ο κατάλληλος σύντροφος;
  • Τι πρέπει να τον χαρακτηρίζει για να θεωρείται κατάλληλος;
  • Τι ζητά μια γυναίκα και τι ένας άντρας από το/τη σύντροφό της/του;

Ας αρχίσουμε με τις γυναίκες, που υποστηρίζουμε ότι δεν υπάρχουν άντρες. Μερικοί άντρες αναρωτιούνται γιατί να το λέμε αυτό οι γυναίκες, ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν τόσοι άντρες ψηλοί, γεροδεμένοι και εμφανίσιμοι κτλ. Πράγματι ένας τέτοιος τύπος άντρα είναι η αρχική εικόνα του ιδανικού άντρα που έχουμε όλες οι γυναίκες στο μυαλό μας. Σκέφτεται δηλαδή ένα νέο και όμορφο άντρα που θα την πηγαίνει βόλτες με το αμάξι του και θα περνάνε όμορφα όλη την ώρα, ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Αρκετά ρομαντικό και όμορφο στην σκέψη μιας νέας γυναίκας, αλλά η ζωή δεν συνεχίζεται έτσι, αφού οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Και τι γίνεται όταν η νέα γυναίκα ωριμάζει και ζητά περισσότερα από τον σύντροφο της με κύριο στόχο της τη δημιουργία μιας σωστής οικογένειας με παιδιά;
Τότε η εικόνα του ιδανικού άντρα προσαρμόζεται σε ένα θεμέλιο του σπιτιού τους, που θα μπορεί να στηρίξει πάνω του όλα τα όνειρά της. Χρειάζεται λοιπόν έναν άντρα συμπαραστάτη στον ρόλο της σαν γυναίκα, σαν μητέρα, σαν νοικοκυρά. Επομένως σε αυτή τη φάση της ζωής της αναζητά ένα άντρα που να της εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Έτσι το κύριο χαρακτηριστικό που αναζητά είναι η υπευθυνότητα, με αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά του αρχικού αντρικού προτύπου να πηγαίνουν δεύτερα.

Δυστυχώς όμως είναι μικρό το ποσοστό των αντρών που ονειρεύονται οικογένεια πριν γίνουν τριάντα ετών. Οι περισσότεροι άντρες έχουν μάθει τουλάχιστον μέχρι τα 30 πρώτα χρόνια της ζωής τους να είναι το παιδί της μαμάς τους. Διότι μόνο έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα άντρα 30 χρονών που τον ταΐζουν και τον περιποιούνται ακόμα οι γονείς του! Η χειρότερη αλήθεια της ιστορίας είναι ότι η κατάσταση αυτή τους βολεύει και τους βοηθά στο να αποφεύγουν όλες τις δυσκολίες και τις ευθύνες που θα αντιμετώπιζαν αν έφτιαχναν την δική τους οικογένεια. Και εκεί έρχονται οι γυναίκες να δηλώσουν ότι δεν υπάρχουν άντρες για οικογένεια...

Μήπως όμως φταίνε λίγο και οι σημερινές γυναίκες; Γιατί να παντρευτεί ένας άντρας που μπορεί να έχει όποια γυναίκα θέλει χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα; Γιατί να παντρευτεί και να ζήσει με μια γυναίκα μόνο, αφού μπορεί να τις έχει όλες μαζί; Όμως όταν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να επιλέξει την κατάλληλη σύντροφο γι΄αυτόν θα δυσκολευτεί αρκετά.

Με ποια κριτήρια αναζητά ένας άντρας μια γυναίκα;

Στην αρχή σίγουρα θα αναζητά μια γυναίκα νέα και όμορφη, με ωραίο σώμα και ευχάριστη συμπεριφορά. Όμως όταν αναζητά γυναίκα για οικογένεια, τότε οι προϋποθέσεις αλλάζουν και γίνεται πιο απαιτητικός. Συνήθως ψάχνει αυτά που αποδεικνύουν ότι θα είναι ικανή να του προσφέρει ό,τι ακριβώς του πρόσφερε η μητέρα του - όπως καλομαγειρεμένο φαγητό, τακτοποιημένο σπίτι και απόλυτη αφοσίωση. Όμως πόσες νέες γυναίκες πληρούν αυτά τα κριτήρια; Κι αν επιπρόσθετα λάβουμε υπόψη ότι ο αριθμός των επιπόλαιων ερωτικών σχέσεων που έχει μια γυναίκα σήμερα, είναι συνήθως ανάλογος της ηλικίας της, τότε εδώ συμπεραίνουμε το λόγο που οι  άντρες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν γυναίκες για σπίτι.

Και ερχόμαστε σήμερα το κάθε φύλο ξεχωριστά και υποστηρίζουμε τις πιο κάτω απόψεις:
α) Οι γυναίκες θεωρούν ιδανικό σύντροφο και πραγματικό άντρα, εκείνον που θα τις αγαπά και θα τις στηρίζει διαρκώς σε όλους τομείς. Για να μπορεί να μοιράζεται μαζί του όχι μόνο τις όμορφες στιγμές της σχέσης τους, αλλά και όλες τις δυσκολίες.

β) Οι άντρες θεωρούν ιδανική σύντροφο και πραγματική γυναίκα, εκείνη που θα τους ικανοποιεί σε όλους τους τομείς. Ωστόσο για να την παντρευτούν, την θέλουν έμπειρη μόνο στον τομέα της μαγειρικής!!!

Εσείς, τι λέτε; Συμφωνείτε με τα πιο πάνω;

Μη διστάσετε να μας γράψετε τα σχόλιά σας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.