Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Tι είναι " ευτυχία " και πώς μπορούμε εμείς να είμαστε πάντα "ευτυχισμένοι" και "χαρούμενοι"

Της  Στυλιάνας Λοΐζου

H ευτυχία είναι μια νοητική κατάσταση.  Για να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει εμείς να θέλουμε και να διαλέξουμε το σωστό δρόμο για να φτάσουμε σ' αυτήν.

Μέχρι τώρα εμείς ξέρουμε την ευτυχία που μας προσφέρουν τα υλικά αγαθά (απόκτηση τελευταίου μοντέλου κινητού, μας δίνει σημασία το αγόρι ή το κορίτσι που μας αρέσει και άλλα πολλά). Αυτές όμως όλες οι καταστάσεις δεν μας δίνουν ευτυχία που διαρκεί.

Για να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει να το επιθυμούμε εμείς ειλικρινά.  Όταν ακτινοβολούμε αγάπη, ηρεμία και καλή διάθεση απέναντι σε όλους, τότε οικοδομούμε την ευτυχία για όλη μας τη ζωή.
 Αν κάθε πρωί ξυπνάμε και σκεφτόμαστε: "Είναι άσχημη μέρα σήμερα ", " Όλα θα πάνε στραβά", "Δεν πρόκειται να τα καταφέρω", σίγουρα δε θα βρούμε ποτέ την ευτυχία. Αν παίρνετε αυτή τη θέση όταν ξεκινάτε τη μέρα σας, τότε σίγουρα θα γίνετε πόλος έλξης όλων των αρνητικών καταστάσεων και θα είστε δυστυχισμένοι.

Οι σκέψεις που συνήθως κυριαρχούν στο μυαλό σας τείνουν να γίνουν πραγματικότητα. Αν προκαλούν φόβο, ανυσυχία, οργή, μίσος και αίσθημα αποτυχίας, γίνεστε μελαγχολικοί και δυστυχισμένοι. Αν όμως, όταν ξυπνήσετε το πρωί, ευχαριστείτε το Θεό για όλα αυτά που έχετε, προσεύχεστε για τη γαλήνη, ευημερία και ευτυχία όλων των μελών της οικογένειάς σας, των φίλων σας και όλου του κόσμου, τότε να είστε σίγουροι ότι μόνο ευτυχία και αγάπη θα εισπράξετε απ'όλους γύρω σας.

Πρέπει να χαιρόμαστε πραγματικά για την επιτυχία ενός συμμαθητή μας που απέκτησε κάτι που επιθυμούσε πολύ, δηλαδή να χαιρόμαστε με ό,τι τον κάνει ευτυχισμένο και όχι να ζηλεύουμε. Τότε να είστε σίγουροι ότι αυτό το συναίσθημα που εκπέμπετε, αφού είναι πραγματικό, ο φίλος μας μπορεί να το δει και να αισθανθεί την αγάπη μας. Αυτό φυσικά θα το εισπράξουμε και εμείς απ'αυτόν.

Σταματήστε να παραπονιέστε με κάθε τι που γίνεται γύρω σας. Διώξτε από το νου σας κάθε αρνητική σκέψη που σας γεμίζει φόβο και προκαλεί θλίψη. Αν έχετε κάποια αποτυχία, αναγνωρίστε το λάθος σας και μην ρίχνετε τις ευθύνες στους άλλους. Γυρίστε σελίδα και πέστε ότι την επόμενη φορά θα επιτύχετε. Μην θυμάστε συνεχώς παλαιές καταστάσεις που σας πλήγωσαν.

Αν όλα αυτά τα εφαρμόσετε και πιστέψετε στον ευατό σας, να είστε σίγουροι ότι θα επιτύχετε στη ζωή σας και θα γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.