Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ε.Ε. !!!!


Των Δημήτρη Μαντζούρα και Στέφανου Χρονόπουλου
Το φετινό Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολύτως δίκαια κατα την γνώμη μας. Η  Ε.Ε. κατα τις 6 δεκαετίες που ακολούθησαν μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο πέτυχε την επανένωση δυτικής και ανατολικής Ευρώπης μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και το τέλος των συγκρούσεων στα Βαλκάνια. Όπως αναφέρει στο συνοδευτικό της σημείωμα η Επιτροπή Βραβείων Νόμπελ, η Ε.Ε. αποτέλεσε σταθεροποιητικό παράγοντα μετατρέποντας την Ευρώπη απο ''Ήπειρο Πολέμων σε Ήπειρο Ειρήνης".

Το βραβείο παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Εομπέι, ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτζ σε μεγαλοπρεπή τελετή στο Όσλο.

Απολύτως δίκαιη, λοιπόν, η απονομή αν και υπάρχουν επικριτές της επιλογής αυτής που δηλώνουν πως η Ευρώπη υποφέρει σήμερα από πολιτικές διχόνοιας και κοινωνικές ανισότητες, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ήπειρο. Αναφέρονται μάλιστα σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, και κατακρίνουν τις διακρίσεις κατά των Ρομά καθώς και τάσεις ισλαμοφοβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.