Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα!

Της Τατιάνας Κκεσέ και Ιωάννας Ζέρβα.                                                                                           

Οι ετοιμασίες για την πιο σημαντική γιορτή του χρόνου έχουν ήδη ξεκινήσει. Μικροί και μεγάλοι είναι όλοι εν δράσει. Τα παιχνίδια, τα γλυκά, τα δώρα και τα στολίδια βρήκαν και φέτος τον τόπο τους στα ράφια των καταστημάτων. Τα σπίτια και τα ζαχαροπλαστεία γεμίζουν με υπέροχες μυρωδιές από μελομακάρονα, κουραμπιέδες, christmas cakes κ.α. Τα πολυκαταστήματα τέτοια εποχή γεμίζουν από κόσμο και κυρίως από χαρούμενα προσωπάκια που προσμένουν τα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη.
Παρόλα αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο φώτα και χαρά. Γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού και θα πρέπει να κοιτάξουμε το γνήσιο μήνυμα των Χριστουγέννων που είναι η αλληλεγγύη και η βοήθεια που μπορούμε εμείς να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας. Αντί να σκεφτόμαστε το μέγεθος των δώρων που θα πάρουμε η το πού θα περάσουμε τα Χριστούγεννα, ας αναλογιστούμε πόσοι άνθρωποι ζητάνε την αγάπη και ένα χέρι βοηθείας από εμάς. Είναι η καταλληλότερη εποχή για μετάνοια και συγχώρεση για όσα λάθη και άσχημες πράξεις διαπράξαμε και είναι ώρα να θέσουμε το 2013 ως μια δεύτερη ευκαιρία για να διορθωθούμε.

Κάποιοι στόχοι που θα μπορούσαμε να θέσουμε για το 2013 είναι:

1. Να περνάς περισσότερο χρόνο με οικογένεια και φίλους.
 Να επιδιώξεις καλύτερες σχέσεις. Ποτέ μην βάζεις την δουλειά πάνω από τα πρόσωπα που αγαπάς.

2. Να διατηρείσαι σε φόρμα.
Να θέσεις ως προτεραιότητα σου τη γυμναστική, θα σε κάνει όχι μόνο να είσαι υγιής αλλά και να έχεις μια υγιή ενασχόληση. Γιατί να μην προσπαθήσεις αυτή τη φορά να αρχίσεις να το τηρείς;

3. Προσπάθησε να ελαττώσεις ή και να σταματήσεις το τσιγάρο, το ποτό και όλες τις βλαβερές ουσίες που επηρεάζουν και εθίζουν τον οργανισμό σου.

4. Να ζεις την κάθε μέρα της ζωής σου σαν να είναι η τελευταία και να βρίσκεις πάντα ένα λόγο να χαμογελάς έστω κι αν είναι κάτι μικρό.

5. Να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σου μεταφέρουν θετική ενέργεια και, αν όχι, τότε να φροντίσεις να ανανεώσεις τους φίλους σου.

6. Να δοκιμάζεις νέες εμπειρίες συνεχώς και να μαθαίνεις όσα πιο πολλά μπορείς όπως παραδείγματος χάρη καινούργια hobbies, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ή και απλά οποιαδήποτε αλλαγή στο περιβάλλον σου.

7. Θέσε ως προτεραιότητα σου τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη απέναντι στον συνάνθρωπο σου. Όταν βοηθήσεις κάποιον που σε χρειάζεται τότε η καλή σου αυτή πράξη θα γυρίσει σε σένα θετικά.

8. Αγάπα τον εαυτό σου για να σε αγαπούν και οι υπόλοιποι. Απόκτησε αυτοπεποίθηση και νιώσε ικανός να κάνεις τα πάντα.

9. Οργάνωσε περισσότερο το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να βρίσκονται όλα σε τάξη και να αποδίδεις καλύτερα.

10. Δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά υπάρχει δεν θέλω. Τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να πραγματοποιήσεις τα όνειρα και τις επιθυμίες σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.