Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η Δολοφονία του Φαραώ Ραμσή Γ´

Του Λουκά Σοφοκλεους και Αντρέα Μπάντα Β3

Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Ραμσή Γ΄

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του philenews διαβάσαμε ότι: «Σε μια ιατροδικαστική ανάλυση που έγινε στην μούμια του Φαραώ Ραμση Γ΄, ανακαλύφθηκε πως κρύβονται συνωμότες πίσω από την δολοφονία του. Ο Φαραώ δολοφονήθηκε από μια μαχαιρία στον λαιμό του η οποία ήταν καλά κρυμμένη μέσα στις γάζες που χρησιμοποιήθηκαν για να συντηρηθεί το νεκρό του σώμα

Γνωρίζετε γιατί έγινε αυτή η δολοφονία ;
Αρχαία έγγραφα αναφέρουν ότι: «μέλη του χαρεμιού του Ραμσή Γ' αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν στο πλαισίου πραξικοπήματος.»

 Ακολούθως ο Κανόνας του Τορίνο αναφέρει πως:« Έγιναν τέσσερις ξεχωριστές δίκες και ότι αποδόθηκαν τιμωρίες στους ενόχους της συνομωσίας. Ανάμεσα στους τιμωρημένους ήταν μια από τις δύο γνωστές συζύγους του Φαραώ, η Τίι και ο γιός της, ο πρίγκιπας Πενταβέρε.»

Ποιος ήταν ο λόγος άραγε;
Ο Πενταβέρε ήταν αναμεμειγμένος στην συνομωσία εναντιόν του πατέρα του,βρέθηκε ένοχος στην δίκη και έπειτα έθεσε τέρμα στην ζωή του. Στη συνέχεια ...

Εάν το θέμα σας ενδιαφέρει, θα επανέλθουμε μετά τα Χριστούγεννα με νέες συνταρακτικές πληροφορίες για το θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.