Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ψέματα του 21ου αιώνα.

του Diego Armando Aparicio

Είναι αναμενόμενο ότι οι άνθρωποι θα σου πούνε ψέματα. Ψέματα για "τις μάζες" περιλαμβάνουν: "με υψηλούς στόχους μπορείς να καταφέρεις τα πάντα," "να είσαι περήφανος γι'αυτό που είσαι" και "θα έχεις λαμπρό μέλλον, οτιδήποτε κι αν επιλέξεις."

Βλέπε επίσης: "είσαι ξεχωριστός".
Βλέπε επίσης: " το σεξ και η ανιδιοτελής αγάπη μπορούν να συνυπάρξουν".
Βλέπε επίσης: "υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη". "Υπάρχει ο Αη-Βασίλης".

Όλα αυτά είναι, φυσικά, γενικεύσεις τις οποίες κανείς δε θα μπει στον κόπο να σου εξηγήσει. Μήπως αυτοί που σου τις είπαν ξέρουν; Άλλο ψέμα που ενδέχεται να σε διχάσει είναι ότι πρέπει να αποκτήσεις ειδίκευση, και πρώτο σου κριτήριο για την επιλογή αυτή "καλό θα ήταν" να είναι "το μέλλον του επαγγέλματος": το χρήμα που θα σου αφήνει όταν αποδεκτείς το συμβιβασμό στη ζωή που ζεις εν αγνοία.

Και με αυτά που σε έμαθαν από μικρό, γίνεσαι σκλάβος τους. Σκλάβος του μυαλού σου - αν έχεις... Σκλάβος μιας ελπίδας που προσπαθούν να σε πείσουν ότι υπάρχει, ενώ σου μιλούν για μια ελευθερία, που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν. Ίσως, αν είχαμε πράγματι ελευθερία, να μη μιλούσαμε γι' αυτήν.

2 σχόλια:

  1. Diego Armando,σ' ευχαριστούμε για το κείμενο που μας έστειλες. Το βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρον και μας έβαλε σε σκέψεις για τα όσα μας έγραψες. Μη διστάσεις να μας αποστείλεις άλλα κείμενα σου, που θα ήθελες να δημοσιεύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. D.A.A. , welcome to the Daily Planet :D
    oi oi, welcome to P&P Journalists.
    Ta "vlepe episis" isxioun from my point of view (extos to 2o part tou tritou ofc ;p)
    one more thing:
    http://lifelife94.blogspot.com/2011/01/dear-i-trust-people-side-of-me-one.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.