Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δέκα "χρυσές" συμβουλές για αρμονικές ανθρώπινες σχέσεις

της Στυλιάνας Λοΐζου

  1. Δείξτε στον ευατό σας αγάπη και σεβασμό και θα προσελκύσετε κοντά σας ανθρώπους που θα σας δείχνουν αγάπη και σεβασμό.
  2. Όταν νιώθετε άσχημα για τον ευατό σας, εμποδίζετε την αγάπη και προσελκύετε στο πολλαπλάσιο ανθρώπους και καταστάσεις που θα συνεχίσουν να σας κάνουν να νιώθετε άσχημα για τον ευατό σας.
  3. Κάντε θετικές σκέψεις για τους άλλους και θα είναι σαν να κάνετε θετικές σκέψεις για τον ευατό σας. Όπως θα θέλατε να σκέφτονται για σας οι άλλοι, έτσι πρέπει να σκέφτεστε και εσείς γι' αυτούς.
  4. Για να έχετε καλές σχέσεις με τους άλλους, πρέπει να δείτε τα καλά τους και όχι να επιμένετε στα ελαττώματα που έχουν και τα παράπονα που έχετε απ' αυτούς. Αν δείτε μόνο τα προτερήματα τους και τους κοιτάξετε μόνο με αγάπη και κατανόηση, θα επιστραφούν όλα αυτά σε σας, διότι ο φίλος σας νιώθει και διαισθάνεται τα συναισθήματά σας.
  5. Αναγνωρίστε στους άλλους ανθρώπους το δικαίωμα να είναι διαφορετικοί από εσάς! Έχουν το δικαίωμα να διαφωνούν μαζί σας, όπως έχετε το ίδιο δικαίωμα κι εσείς. Μπορείτε να διαφωνείτε χωρίς να δυσανασχετείτε.
  6. Ποτέ μην υποκύπτετε στις σκηνές και τα συναισθηματικά ξεσπάσματα των άλλων. Μη δέχεστε αδιαμαρτύρητα αυτό που προσπαθούν να σας επιβάλουν, νομίζοντας ότι με αυτό το τρόπο θα σας εκτιμήσουν περισσότερο. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί.
  7. Κανένας δεν μπορεί να σας ενοχλήσει ή να σας εξοργίσει, αν εσείς δεν του το επιτρέψετε.
  8. Νιώστε χαρά για την επιτυχία και την καλή τύχη του άλλου.
  9. Επιμένετε στο σωστό, μείνετε πιστοί στα ιδανικά σας.
  10. Να εύχεστε για τους άλλους ό,τι εύχεστε για τον ευατό σας (π.χ. επιτυχία, χαρά και υγεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.