Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Trance... Music!!!






Του Λουκά Σοφοκλέους Β3

Η μουσική της Trance

Τι γνωρίζετε για την μουσική της Trance; 

Η Trance είναι ένα είδος μουσικής, που πρωτοξεκίνησε το 1990 στην Γερμανία και την Ολλανδία, και απλώθηκε στη συνέχεια σε άλλες χώρες της Ευρώπης και μετά στην Αμερική. Η Trance εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και είδη.

Είδη Trance:

1) Uplifting ή Energy, 2) Progressive, 3) Psytrance ή Psychedelic Trance, 4) Vocal, 5) Hardstyle, 6) Hard, 7) Goa, 8) Classic, 9) Classic Vocal Trance, 10) Eurotrance, 11) Cyber, 12) Acid, 13) Dark, 14) Fantasyl, 15) Purel, 16) Dream και 17) Tech Trance  

 

 Πώς δημιουργείται η Trance; 

Οι ήχοι της Trance διαφέρουν αναλόγως του είδους. Μπορεί να είναι αρκετά μελωδικοί, ατμοσφαιρικοί, αλλά και σκληροί σε ορισμένες περιπτώσεις. H Trance δημιουργείται με τη χρήση μουσικών προγραμμάτων ηλεκτρονικής μουσικής, μέσω φυσικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συχνά χρησιμοποιείται μαζί και το midi, δηλαδή ένα καλώδιο που συνδέει τον υπολογιστή με συνθεσάιζερ.

Διάφοροι καλλιτέχνες: οι διάσημοι Armin Van Buuren και Tiësto, οι Alice Deejay, ο Robert Miles, ο Paul Van Dyk, οι D-Devils, οι Cosmic Gate, ο ΑΤΒ, o Andy Blueman, o Daniel Kandi κ.α.


Τραγούδια Trance Μουσικής:

Children-Robert Miles (1995)

9 PM (Till I Come)-ATB (1998)

Better Off Alone-Alice Deejay (1998) 

Barber's Adagio For Strings-William Orbit (1999)

The Lonely One-Alice Deejay (2000)

Everlasting (Emotional Mix)-Andy Blueman (2009)
 

1 σχόλιο:

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.