Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Σεισμός 6,1 βαθμών στο Ιράν

Του Λουκά Σοφοκλέους και του Αντρέα Μπάντα Β3

Απίστευτος Σεισμός στο Ιράν!!!!!!!!!!

Κινδυνεύουμε από πυρηνική έκρηξη, άραγε;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του philenews στις 9/04/2013 έγινε μεγάλος σεισμός στο Ιράν. Στην ίδια σελίδα διαβάσαμε ότι: "Σεισμός 6,1 βαθμών σημειώθηκε κοντά στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στην πόλη Μπουσέρ του Ιράν. Οι τραυματίες είναι περίπου 800 ενώ οι νεκροί τουλάχιστον 30."


Η σεισμική δόνηση έγινε αντιληπτή αλλού άραγε;
Ναι, όπως διαβάσαμε έγινε αισθητή μέχρι το Ντουμπάι, το Μπαχρέιν και το Αμπού Ντάμπι.

Τι απέγινε το εργοστάσιο στην Μπουσέρ,  έπαθε ζημιές από τον σεισμό, ή όχι; Ποιες θα είναι οι συνέπειες του σεισμού, αφού το εργοστάσιο είναι πυρηνικό; 
Οι εφημερίδες λένε ότι παρά τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός, το εργοστάσιο δεν σημείωσε καμία σοβαρή βλάβη ή καταστροφή. Γι’αυτό οι εργασίες του προσωπικού συνεχίζονται κανονικά και τα επίπεδα ραδιενέργειας βρίσκονται στην φυσιολογική τους κατάσταση (το εργοστάσιο αυτό κατασκευάστηκε από την ρωσική εταιρεία Atomstroyexport).

Εμείς να ανησυχούμε ή όχι ;
Τα δημοσιεύματα λένε ότι ο πυρηνικός σταθμός παραμένει ασφαλής. Παρόλα αυτά οι ειδικοί στο Ιράν και στις ευρωπαϊκές χώρες ανησύχησαν πολύ από τις ζημιές στο εργοστάσιο...

Εσείς τι λέτε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.