Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μια Γλυκιά Νηστίσιμη Σοκολατένια Ιδέα!

Του Λουκά Σοφοκλέους και του Αντρέα Μπάντα Β3

Αν θέλετε, το Πάσχα δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη νηστίσιμη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου μαζί με τα τσουρέκια. Τι λέτε;

Τρούφες Σοκολάτας για την Νηστεία

250 γρ. κουβερτούρα με 52-55% κακάο
250 γρ. γλυκόζη
250 γρ. ταχίνι
30 γρ. κονιάκ
ξηροί καρποί ή σουσάμι για την επικάλυψη


Διαβάστε πιο κάτω πώς θα εκτελέσετε τη συνταγή:

Διαδικασία:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα του κακάου και την λιώνουμε σε ένα μεταλλικό μπολ σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, ώσπου να πέσει η θερμοκρασία του κακάου στους 30° περίπου ελέγχοντας το θερμόμετρο. Παράλληλα προσθέτουμε την γλυκόζη, το ταχίνι και το κονιάκ για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μετά αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας με το χέρι κατά διαστήματα.

Το μείγμα γίνεται μια ζύμη με την οποία μπορούμε να πλάσουμε τα μπαλάκια. Βάζουμε το σουσάμι ή τους ξηρούς καρπούς σε ένα βαθύ πιάτο και κυλάμε τα μπαλάκια πάνω στο υλικό και μετά τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα.
Πηγές: Γλυκά-Τρούφες Σοκολάτας από την Καθημερινή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.