Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού


ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΓΑΜΒΡΟΥΔΙΟΥ Β3

H σάλτσα γιαουρτιού είναι σε όλους μας γνωστό ότι μπορεί να αλλάξει τη γεύση σε οποιδήποτε φαγητό. Σήμερα τη σάλτσα γιαουρτιού θα τη συνοδέψουμε με kebab. Αυτό το πιάτο ταιριάζει τέλεια με λευκό κρασί, για να δίνει μια άλλη νότα στο δείπνο σας και για το απολαύσετε καλυτέρα.
Για σάς, διαβάσαμε στο ilovestyle μια πολύ πρωτότυπη συνταγή και σας τη μεταφέρουμε πιο κάτω:

Για το κεμπάπ θα χρειαστείτε:


    500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

    50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι

    50 γρ. μαϊντανό

    50 γρ. ελαιόλαδο

    1 μέτρια ντοματα

    20 γρ. ψωμί τριμμένο

    πίτες για σουβλάκια

    σουμάκ (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα γιαουρτιού :


    250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

    50 γρ. ελαιόλαδο

    Αλάτι - πιπέρι
  
Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 4 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπέρια καυτερή
  • Αλάτι - πιπέρι
Η εκτέλεση τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ilovestyle  γίνεται με τον εξής τρόπο:
  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ και τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα. Για τη σάλτσα γιαουρτιού, αραιώνουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Για τη σάλτσα ντομάτας, πολτοποιούμε στο μίξερ τις ντομάτες μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και στη συνέχεια βράζουμε μείγμα στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ώσπου να δέσει καλά.
  2. Για το σερβίρισμα, σε ένα πιάτο τοποθετούμε την πίτα και τα κεμπάπ και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τη σάλτσα γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο σουμάκ. 
Η συνταγή βρίσκεται στηη ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ilovestyle.com/article/806/kempap-me-saltsa-giaoyrtioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.