Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

6 τροφές "εχθροί" της κατάθλιψης

ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ
Της  Καλλιόπης Γαμβρουδίου, Β3
 
Κάποιες φορές νιώθεις τόσο κουρασμένος ή καταβεβλημένος ή και κακόκεφος;
Νιώθεις ότι τίποτα δεν αξίζει, δεν έχεις δύναμη να συνεχίσεις, δεν ξέρεις στ'αλήθεια τι σου συμβαίνει;
Γνωρίζεις ότι όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν και σε κατάθλιψη;

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο I love style ότι υπάρχουν κάποια φαγητά που μπορεί να  βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης φτιάχνοντας την καλή διάθεση. 

Για να δούμε τι μπορούμε να προσθέσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, για να νιώσουμε καλύτερα, σύμφωνα με τις συμβουλές που μας δίνει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα:


1. Μπανάνα. Περιέχει το χημικό τρυπτοφάνη που χρειάζεται για την παραγωγή της ορμόνης σεροτονίνη. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και σταθεροποιεί τα σάκχαρα και τις διακυμάνσεις της ψυχικής σου διάθεσης.

2. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ και βιταμίνη β, βασικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία της σεροτονίνης, η έλλειψη της οποίας θα σε κάνει να νιώθεις νωθρός.

3. Ολοσίταρα ζυμαρικά. Οι πολύπλοκοι υδατάνθρακες βοηθούν στην απορρόφηση της σεροτονίνης και ενισχύουν την τρυπτοφάνη. Αν καταναλώσεις ψάρι και κοτόπουλο πλούσιο σε πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες με φυτικές ίνες θα σε κάνουν να νιώθεις πολύ πιο χορτάτος και με περισσότερη ενέργεια.

4. Σολομός. Ένα από τα πιο λιπαρά ψάρια, πλούσιο σε ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι περισσότερο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε αντικαταθλιπτικό φάρμακο.

5. Δημητριακά προγεύματος με φυτικές ίνες. Σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα, επειδή απελευθερώνουν την ενέργειά τους πολύ πιο αργά.

6. Ακτινίδιο. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία συντείνουν στην καταπολέμηση της κακής ψυχολογικής διάθεσης.

2 σχόλια:

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.