Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Εβδομάδα εργασίας:Θα διεξαχθεί τελικά?

Τατιάνα Κκεσέ, Β3   
Ιωάννα Ζέρβα, Β6     

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την εβδομάδα εργασίας. Ο λόγος; Το Υπουργείο αποφάσισε φέτος η εβδομάδα εργασίας να μετατραπεί σε τριήμερο εργασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου τις δύο μέρες οι μαθητές θα είναι στο σχολείο για σεμινάρια και η πρακτική θα είναι την τρίτη μέρα!
Μαθητές υποστηρίζουν πως η διεξαγωγή του προγράμματος πρέπει να γίνει όπως και πέρσι, διότι η εβδομάδα εργασίας δεν προσφέρει μόνο ψυχαγωγία, αλλά είναι και εποικοδομητική, αφού διευκολύνει τον μαθητή στο να αντιληφθεί το πώς θα είναι τα πράγματα στο κοντινό του μέλλον.
Οι μαθητές μετά απο επίμονη προσπάθεια κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο βήμα: η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης κάλεσε τους εκπροσώπους τους σε συνάντηση την Τετάρτη 6/11/2012 στο Υπουργείο. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γραμματείας της ΠΣΕΜ, της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων και εκπρόσωποι της Οργάνωσης των Καθηγητών. Οι εκπρόσωποι των μαθητών έδωσαν μάχη στη συνάντηση για να αποσύρει το Υπουργείο την εγκύκλιο για αλλαγή της εβδομάδας εργασίας, έτσι όπως μονόπλευρα και χωρίς κανένα διάλογο τη διαμόρφωσε η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης. Αν την αποσύρει, τότε  θα ξεκινήσει ένας ολοκληρωμένος διάλογος και αυτό που θα συμφωνηθεί από όλους θα εφαρμοστεί από τη χρονιά 2013-14. Σύμφωνη είναι και η Συνομοσπονδία Γονέων.
Ήδη, όμως, κάποιοι μαθητές προσπάθησαν να κάνουν απεργία την Δευτέρα 12.11.12 χωρίς όμως την έγκριση της ΠΣΕΜ και χωρίς να καταφέρουν να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό μαθητών. Δυστυχώς, κάποιοι μαθητές δεν μπορούν να περιμένουν την κατάληξη του διαλόγου και αντιδρούν σπασμωδικά. Αν δεν εισακουστούν οι μαθητές, θα αντιδράσουν δυναμικά με απόφαση της ΠΣΕΜ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.