Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ισραήλ-Συρία

Του Λουκά Σοφοκλέους και του Αντρέα Μπάντα Β3

Εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του sigmalive «το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας συμφώνησαν με τη συμφωνία εκεχειρίας που προωθούσε η Αίγυπτος.»

Θα σταματήσει το αιματοκύλισμα άραγε;



Μέτωπο Ισραήλ-Συρίας

Στο μεταξύ στο μέτωπο μεταξύ Ισραήλ και Συρίας σημειώθηκαν νέες εξελίξεις.
Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων (sigmalive στις 12/11/2012) διαβάσαμε ότι μετά από επίθεση με οβίδες ισραηλινών αρμάτων μάχης, καπνός διακρίθηκε από τα σπίτια  στην συριακή πλευρά της γραμμής απεμπλοκής μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ.

Πρόκειται για τη γραμμή αποστρατικοποίησης που οριοθετήθηκε στο τέλος του πολέμου του 1973, την οποία το Ισραηλ παραβιάζει για δεύτερη φορά στην ιστορία.



Συνεχείς Βομβαρδισμοί σε αρκετά μέρη της Συρίας

Σήμερα διαβάσαμε στον τύπο ότι οι μάχες στην Συρία συνεχίζονται, ο στρατός του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ βομβάρδισε στη Δαμασκό. Την προηγούμενη μέρα σημειώθηκαν βομβαρδισμοί σε συνοικίες στο Χαλέπι, στην επαρχία Χομς δυνάμεις του καθεστώτος συνέχιζαν μια επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Ραστάν, και μάχες μαίνονταν ανάμεσα στον στρατό και αντάρτες σε οχυρές θέσεις. Ενώ παράλληλα ηγέτες του νεοσυσταθέντος συριακού συνασπισμού είχαν  συνομιλίες στο Λονδίνο με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ουίλιαμ Χέιγκ, για να του παρουσιάσουν το σχέδιο πολιτικής μετάβασης. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη στις βίαιες συγκρούσεις  σε όλη τη χώρα τουλάχιστον 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.