Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αυγό ΦΡΕΣΚΟ ή ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ;

Της: Ευδοκίας Σάββα

Μπορείτε να το ανακαλύψετε πολύ εύκολα!

Το κόλπο που αποκαλύπτει αν μπορεί ακόμη να καταναλωθεί το αυγό!
Ο τρόπος για να μάθουμε αν μπορεί ακόμη να καταναλωθεί ένα αυγό είναι  πολύ απλός .Δεν έχουμε, παρά να ρίξουμε ένα αυγό σε ένα σκεύος γεμάτο κρύο νερό.
Αν το αυγό βυθιστεί και φτάσει στον πάτο, σημαίνει ότι είναι φρέσκο!
Αντίθετα, αν βυθιστεί μεν αλλά παραμείνει σε κάποιο σημείο πάνω από τον πάτο, πρέπει να καταναλωθεί άμεσα καθώς θα χαλάσει σύντομα!

Τέλος, αν επιπλεύσει στην επιφάνεια σημαίνει ότι έχει χαλάσει!
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Τα μπαγιάτικα αυγά έχουν χάσει αρκετό υγρό από το εσωτερικό τους, το οποίο ουσιαστικά εξατμίζεται μέσω των πόρων που έχει το τσόφλι, με αποτέλεσμα το αυγό να επιπλέει αντί να βυθίζεται στο νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.