Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κυκλώνας "Σάντι"

της Άντριας Σαμαρά Β3

Η αμερικάνικη ήπειρος μετρά τις πληγές της από μια ακόμη φυσική καταστροφή. Ο κυκλώνας "Σάντι" ένωσε τις δυνάμεις του με ένα ρεύμα από τον Βόρειο Πόλο και με την βοήθεια της πανσέληνου που σημαίνει την άνοδο της στάθμης χτύπησε με μανία τις Η.Π.Α.

Οι βορειανατολκές πολιτείες, περιλαμβανομένης και της Νέας Υόρκης, δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα με τραγικές συνέπειες: 64 νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές. Για μεγάλο διάστημα 15 πολιτείες παρέμεναν χωρίς ρεύμα, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν στις τηλεπικοινωνίες (κυρίως στο ίντερνετ και στα κινητά τηλέφωνα) τα οποία συνεχίστηκαν για μέρες, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά. Δρόμοι, γέφυρες, οδικό δίκτυο έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από τη Βιρτζίνια έως το Μέριλαντ.

Το σοβαρότερο; Τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες διέκοψαν την λειτουργία τους στο Βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι παρουσιάστηκε σοβαρός κίνδυνος για πυρηνική έκρηξη.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Ενέργειας επιβεβαίωσε ότι ο αντιδραστήρας Σάλεμ 1, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Ντέλαγουερ στο Χάνκοκς Μπρίτζ (Νιου Τζέρσεϊ), έκλεισε, όταν τέσσερις από τις έξι αντλίες κυκλοφορίας νερού έπαψαν να λειτουργούν. Στο μεταξύ, φράγμα στο βόρειο Νιου Τζέρσεϊ έσπασε, πλημμυρίζοντας 3 πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.