Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Μια συγκλονιστική ιστορία από ένα κορίτσι που έπασχε από ανορεξία

της Στυλιάνας Λοΐζου

H Ισμήνη ήταν ένα κορίτσι πανέμορφο, ζωηρό και ευδιάθετη πάντα. Είχε κανονικό βάρος και ύψος όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της. Από μικρή θαύμαζε τις αδύνατες και ψηλές γυναίκες που ήταν μοντέλα. Ήταν το όνειρο της να γίνει κάποια μέρα και αυτή μοντέλο.


Όταν ήταν ακόμη έφηβη δηλαδή στα δεκατρία με δεκατέσσερα τις χρόνια πρόσεχε τι έτρωγε και μετρούσε συνεχώς τα κιλά της. Με το παραμικρό γραμμάριο που έβαζε ξεσπούσε στους γονείς της στα αδέλφια της, γιατί δεν έπρεπε να φάει και εκείνο το πιο μικρό. Συνεχώς ρωτούσε τους γύρω της αν φαινόταν λεπτή ή αν έχασε κιλά. Κάποια στιγμή όλοι την βαρεθήκανε να της τονίζουν συνεχώς πόσο λεπτή ήταν. Η μόνη έγνοια της που μιλούσε με τις φίλες της ήταν η διατροφή. Το αδυνάτισμα της έγινε έμμονη ιδέα.

Όταν έγινε δεκαέξι χρονών, οι γονείς της κατάλαβαν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά μαζί της. Είχε αδυνατίσει υπερβολικά σε σημείο που φαίνονταν τα οστά της, ενώ ήταν πάντα χλομή  και κρύωνε εύκολα. Με κάθε ευκαιρία, χωρίς αιτία και λόγο, φώναζε και θύμωνε. Η επίδοση της στα μαθήματα έπεσε από εκεί που ήταν άριστη μαθήτρια.

Μία μέρα που είχαν μάθημα φυσικής αγωγής στο σχολειό ένιωσε αδυναμία και λιποθύμησε. Κάλεσαν το ασθενοφόρο και την πήραν στο νοσοκομείο. Εκεί διαγνώστηκε η ασθένεια της: " Ψυχογενής Ανορεξία". Οι γιατροί είπαν στους γονείς της πως κινδύνευε η ζωή της κορούλας τους και χρειαζόνταν επειγόντως να εισαχθεί σε εξειδικευμένη νοσοκομειακή μονάδα που υπήρχε μόνο στο εξωτερικό.

Ακολούθησε τη θεραπεία της για τρεις μήνες. Οι γονείς της ήταν εκεί στη πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής της κόρης τους! Ψυχολόγοι και ψυχίατροι την βοήθησαν να ξεπέρασει το άγχος για την τροφή, αλλά και να κατανοήσει και να αποδεκτεί τον εαυτό της όπως είναι.

Πράγματι σε ένα χρόνο το κορίτσι επέστρεψε στη φυσιολογική του ζωή, στο σχολείο και οι φίλοι της την αγκάλιασαν με αγάπη και κατανόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να μας στείλετε το σχόλιό σας κι εμείς, αφού κρίνουμε ότι συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου μας, θα το αναρτήσουμε. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε προσβλητικές αναφορές και να γίνονται σε πλαίσιο σεβασμού και κοσμιότητας.